Barangolás irodánk környékén – az Elevátor-ház

Posted on Posted in Uncategorized

Figyelemmel az Irodánknak helyet adó Gizella Malom, illetve a környékbeli közterületek elnevezésére (Boráros tér, Gabona utca, Ipar utca), a következő sorozatunkban bemutatjuk a környék valamikori, elsősorban malomiparral és kereskedelemmel kapcsolatos funkciója betöltése során meghatározó építészeti emlékeket.

Az 1883-ben átadott Elevátor-ház tervezésekor fontos szempontot jelentett a város Duna-menti palotasorának méltó lezárása, ennek megfelelően 58 méteres magasságának köszönhetően a kor Budapestjének meghatározó épülete volt.

Megépítésének célja a környéken kikötő gabonaszállító hajók rakományának átrakodása és kezelése volt, melynek érdekében az épület földszintjén 4 pár vasúti vágány haladt át, a rakodást pedig 18 db páternoszteres emelőszerkezet, azaz elevátor segítette. A gabona tárolására 290 db, egyenként 15 m magas siló állt rendelkezésre, az épület teljes kapacitása összesen 31.000 tonna volt.

Bár a teljesen automatizált Elevátor-ház korának legmodernebb technológiáját alkalmazta, illetve számos másik országban is mintaként szolgált hasonló funkciójú épületek megtervezésénél, sőt több korabeli útikönyv turisztikai látványosságként hivatkozik rá; kihasználtsága a termelés átalakulásával a XX. század első harmadára jelentősen csökkent.

Az épület a második világháború alatti bombázások során súlyos károkat szenvedett, ugyanis a dunai teherpályaudvar és a Horthy Miklós híd (a mai Petőfi híd) a szövetséges bombázók kiemelt célpontja volt. A helyreállítás magas költségeire tekintettel az Elevátor-házat 1948-ban elbontották és helyén Nehru-part néven közparkot alakítottak ki, azonban emlékét máig őrzik a parkban még ma is látható nagyméretű kockakövek és lánckorlátok.

Dr. Vári Péter – Harglaw

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu, fortepan.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *