Hollandia: A Holland Központi Bank konzultál a bevált gyakorlatokkal foglalkozó alkereskedőkkel

A Holland Központi Bank 2023. december 12-én közzétette a „Bevált gyakorlatok – alkereskedők” című dokumentumot további konzultáció céljából, a kiválasztott fizetési intézményekkel (PI) és e-pénzintézetekkel (EMI) végzett tematikus vizsgálatot követően. A bevált gyakorlatok útmutatást adnak a PI-k és EMI-k számára az alkereskedőknek nyújtott szolgáltatásokkal (közvetlenül vagy közvetve) kapcsolatos kockázatok kezeléséhez. A Jó gyakorlatokról szóló prezentáció itt érhető el.

 

A konzultációs időszak 2024. január 25-én véget ért, és várhatóan hamarosan megjelenik a „Jó gyakorlatok” végleges változata.

Ha további információra van szüksége, forduljon közvetlenül Arie van den Bergenhez Hollandiában vagy Dr. Kisszőllősi-Szánthó Balázshoz, a Hargittay és Társai Ügyvédi Iroda ügyvédjelöltjéhez Magyarországon.

 

Dr. Kisszőllősi-Szánthó Balázs

Hargittay és Társai Ügyvédi Iroda

Legutóbbi BLOG bejegyzések

A káronszerzés tilalmáról

A káronszerzés tilalmáról A hétköznapokban találkozhatunk azzal az elterjedt közvélekedéssel, hogy ha valakit jelentős kár ér, elveszíti egy végtagját például, akkor olyan kiemelkedően magas összegű

Részletek »